.................................
2021. november 27. szombat
Virgil napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Tabăra de artă din Sânsimion
Tabăra de artă din Sânsimion Între 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tabăra de artă la Sînsimion. Ideea de a organiza această tabără a venit din partea muzicienilor din fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată de diferite meșteșuguri ale etniilor română, maghiară și romă din regiunea Ciuc.

 

Între 27 iulie și 05 august 2016 a avut loc Tabăra de artă la Sînsimion. Ideea de a organiza această tabără a venit din partea muzicienilor din fanfară, dar era firesc ca muzica să fie completată de diferite meșteșuguri ale etniilor română, maghiară și romă din regiunea Ciuc. Tabăra a început cu o deschidere oficială.

Participanții au avut prilejul de a învăța diferite technici de cusut, țesut, pictura pe lemne și technica de pîslă. Mai ales copii au fost grupul țintă a diferitelor cursuri de dansuri populare din diferite regiuni, curusrile au fost ținute de dansatorii trupei de dans popular Ansamblul Național Seciuesc Harghita și de dansatorii trupei Ansamblul Oradea .

Un alt program interesant a fost întâlnirea fanfarelor minoritari din Ciucul de Jos în cadrul căreia trupele de fanfară din  Ciucul de Jos au prezentat piese muzicale românești, țigănești și maghiare. Muzicienii și-au perfecționat deprinderile la diferite instrumente muzicale, unii participanți chiar acum s-au îndrăgostit de muzică. Fiecare participant a avut parte de educație teoreteică și practică în domeniu de către specialiști, tinerii participanți au sosit din trei județe Brașov, Covasna, Harghita.

Cei 300 participanți au fost instruiți de 32 de profesori muzicieni, meșteșugari și dansatori din țară și din stăinătate. Educația în fiecare zi s-a terminat cu voie bună la dansul popular comun.

Evenimentul final al acestei tabere a fost spectacolul unde fiecare participant și-a prezentat talentul pe care l-a dobândit sau l-a îmbunătățit în timpul taberei. Muzicienii au ținut un speactacol, jucând piese fie individual fie în grup, copii au dansat dansuri tradiționale, iar meșteșugarii au organizat o expoziție cu obiectele realizate în timpul taberei.


<< VisszaProgramajánló 
Eseménynaptár
« November »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112
 
 
Communitas
Támogatóink: