.................................
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Híreink

Új lendületre van szükség Csík Terület Ifjúsági Tanácsánál
A tisztújítás módszertanáról határozott október 11-én Csík Terület Ifjúsági Tanácsának (CSTIT) küldöttgyűlése. A CSTIT október 31-én összehívja következő küldöttgyűlését, ahol a szervezet következő elnökének személyéről, illetve az elnökségi tagokról is döntenek majd a csíki ifjúsági szervezetek képviselői.

Mint ismert, a CSTIT hivatalosan bejegyzett elnöke Kozma István, aki 2017. december 15-ig vezette a szervezetet – Å‘t váltotta a jelzett küldöttgyűlésen Mákszem Hunor. Elnökségi tagoknak Tóth Emesét, Vízi Krisztinát, Cilip Árpádot és Kovács-Szécsi Attilát jelölték ki. A két évvel ezelÅ‘tt megszületett döntés azonban nem öltött papírformát, így Csík Terület Ifjúsági Tanácsának a hivatalos okirataiban szereplÅ‘ elnöke továbbra is Kozma István maradt. Ennek értelmében az alapszabályzat szerint Kozma István rendelkezik a joggal, hogy bárminemű küldöttgyűlést, illetve tisztújító gyűlést összehívjon.

 

„Az elmúlt idÅ‘szakban egyfajta nyugalmi állapotba helyezkedett a CSTIT: céljaink egyértelműek maradtak, a tevékenység azonban lassult, alábbhagyott. Ez egyértelmű jelzés számunkra: új lendületre, új energiára van szükség annak érdekében, hogy a csíki fiatalokat tömörítÅ‘ szervezet megfelelÅ‘ módon végezhesse érdekérvényesítÅ‘ tevékenységét. Éppen ezért tartottuk fontosnak, hogy döntsünk a következÅ‘ idÅ‘szak lépéseirÅ‘l, a tisztújító küldöttgyűlés menetrendjérÅ‘l, annak körülményeirÅ‘l. A CSTIT mindig is nyitott volt az új emberekre, az érdekérvényesítÅ‘ tevékenység iránt érdeklÅ‘dÅ‘ fiatalokra. Örömmel vesszük tudomásul, hogy vannak tenni akaró, karizmatikus fiatalok megyénkben, akik aktívabban hozzá kívánnak járulni a térség fejlÅ‘déséhez, a fiatalok közösségének építéséhez. Hozzáállásunk nem változott annak tükrében sem, hogy az utóbbi napokban ezzel ellentétes híresztelések láttak napvilágot. Ezután is szívesen támogatjuk azokat a fiatalokat, akik nemcsak látják, miként kellene a szervezetet vezetni, de szívesen kézbe is veszik azt. Azt viszont fontos hangsúlyoznom, hogy elutasítjuk a szabálytalan akciókat, mert a CSTIT-n belüli tisztújításnak van egy, az alapszabályzatban pontosan meghatározott módja, és ezeket a törvényes elÅ‘írásokat minden körülmények között szeretnénk betartani” – szögezte le Kozma István jelenlegi CSTIT-elnök.

 

Október 11-én a küldöttek arról döntöttek, hogy a tisztújító küldöttgyűlést október 31-én szervezik meg. Október 25-ig lehet benyújtani a jelöléseket az elnöki és alelnöki tisztségre, valamint ugyanezen dátumig várják azon Csík-térségben működÅ‘ ifjúsági szervezetek tagfelvételi kérelmét, amelyek még nem tagjai a CSTIT-nek. A szervezet elnökségét és tagjait az alapszabályzat értelmében az eseményt megelÅ‘zÅ‘ három nappal azelÅ‘tt értesítik a küldöttgyűlés pontos helyszínérÅ‘l és idÅ‘pontjáról.

 

BÅ‘vebb információ található a http://cstit.ro/ honlapon.

 

Csíkszereda, 2019. október 11.


<< Vissza



Programajánló



 
Eseménynaptár
« Április »
H K Sze Cs P Szo V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
6789101112
 
 
Communitas
Támogatóink: