.................................
2024. mjus 28. kedd
Emil, Csanád napja van.
 
Kereső:
MagyarRomanaRomana
 
   
Rólunk
Tevékenységeink
Galéria
Partnereink
Kapcsolat
   
 
Aktuális

Kiírás neve:
Neumann informatikai verseny - Erdélyi szakasz
 
Határidő:
2013. február 8.
 
Pályáztató:
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa
 
Célcsoport:
20 év alatti fiatalok
 
Forrás:
 

Csík Terület Ifjúsági Tanácsa ezúton hirdeti meg a 2013. évi, nemzetközi rangú, az általános és középiskolások, illetve a főiskolások és egyetemisták részére kiírt,
Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny erdélyi szakaszát
amelyre a versenyzők a következő hat kategóriában küldhetnek be pályaműveket:
1. Oktató programok, amelyek közismereti illetve szakmai tárgyak önálló /konzultáció nélküli/ tanulására alkalmasak.
2. Alkalmazói programok, amelyek a számítógépek széleskörű felhasználását mutatják be. Ebben a kategóriában versenyeznek a szoftvertechnológiai (operációs-rendszer szintű) programok is.
3. Játékprogramok - Ebben a kategóriában a versenyzők saját ötleteik alapján írt játékprogramjaikkal versenyezhetnek. A zsűri elfogad olyan játékprogramokat vagy programrészeket is, amelyeket a pályázó másoktól átvett ötletek alapján fejlesztett tovább. Az a játékprogram is indulhat, amit a versenyző egy, már meglévő játék alapján önállóan fejlesztett, vagy önmaga jelentősen módosított. Ezekben az esetekben fel kell tüntetni az ötlet, ill. a külső program forrását a pályázatban.
4. Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)
5. Számítógépes művészeti programok - Ebben a kategóriában, három csoportban, háromféle program versenyezhet:
• számítógépes grafika - egy versenyző legfeljebb 5 pályaművet küldhet be
• számítógépes animáció - egy versenyző legfeljebb 3 pályaművet küldhet be, és az alkotások időtartama nem haladhatja meg a 3 percet
• számítógépes zene (kompozíció, hangzó zeneanyag) egy versenyző legfeljebb 2 pályaművet küldhet be, és a pályaművek időtartama nem haladhatja meg az 5 percet
6. Számítógéppel támogatott tervezés - Ebben a kategóriában várjuk a különböző CAD programokkal megszerkesztett tervrajzokat, látványterveket, műszaki animációkat.

A zsűri PC kategóriájú gépekre írt programokat fogad el.

A pályázat értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia és az internetes programoknál a tartalom mellett a látvány.
Az 1-4 kategóriákban a pályázók készíthetnek hagyományos programnyelveken megírt, illetve WEB- alapú pályaműveket. Ez utóbbi esetben a beküldött írásos anyagban jelöljék meg a pályamű Internet címét, esetleg jelszavát.
A versenyen 20 év alatt bárki részt vehet, azaz általános és középiskolás diákok, szakmunkás tanulók, az első évfolyamra járó egyetemi és főiskolai hallgatók, illetve a versenyen fiatal, pl. teleházas programozók is indulhatnak, akik a szekszárdi döntő induló napjáig, azaz,
2013. március 21-ig
a 20. életévüket még nem töltötték be. (A zsűri elnöke, Dr. Kovács Győző, a versenyző kérésére, ha a versenyző néhány nappal túllépi a fenti időkorlátot, felmentést adhat: kovacs@mail.datanet.hu)

A versenyre - hagyományosan - egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet, ebben az esetben a csoport minden tagjának a nevét fel kell tüntetni a pályázatban, minden pályázóra vonatkozik az életkori korlátozás.

A munkákat CD-n, DVD-n és Interneten is be lehet küldeni. A programhoz a kezelési utasítást magyar vagy angol nyelven (ha a pályázó nem magyar) kell mellékelni. Internetes pályázatok esetén, amennyiben a pályázatot a versenyző egy WEB oldalon helyezte el, be kell küldeni a WEB oldal címét.

A pályázók a pályázatban a következő adatokat kell, hogy feltüntessék:
- a pályázó neve, életkora, lakcíme, e-mail címe, telefonszáma
- a pályázat kezelési útmutatója, valamint tartalmi leírása (amennyiben a programhoz valamilyen hardver kiegészítés szükséges, úgy azt a leírásban kell jelezni.
- egyetemisták és főiskolások esetében fel kell tüntetni az egyetem/főiskola nevét, címét valamint a kar megnevezését.
- általános és középiskolások esetében a tanintézmény nevét, postacímét, e-mail címét, az osztályt és az informatika tanár nevét

A verseny erdélyi fordulója:
A programtermékeket 2013. február 8.-ig kell elküldeni Csík Terület Ifjúsági Tanácsához. A beérkezett munkákat előzsűrizik és 2013. február 15. - ig küldenek értesítést a versenyzőknek. A legjobb alkotások továbbjutnak Magyarországra, a szekszárdi döntőbe.

A szekszárdi döntő.
A 2013. március 21. és 23. között az I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre. A döntőbe jutott versenyzők a zsűrinek és a közönségnek 10-15 perces előadás keretében mutatják be programterméküket. A zsűri -amelynek elnöke hagyományosan Kovács Győző, a verseny kezdeményezője - a terméket annak minősége, a bemutatás színvonala és a feltett kérdésekre adott válaszok alapján értékeli. A döntőn a pályázók (csoportos pályázat esetén maximum 2 fő) a rendező gimnázium vendégei. A zsűrizés végeztével a zsűri ünnepélyes eredményhirdetést tart. A versenyen bárki részt vehet, a zsűri pontozása és az eredmények nyilvánosak, mindez kikerül a verseny honlapjára is. A verseny döntőjébe került tanulók a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat kapják, amelyek zömében informatikai (hardver és szoftver) termékek.

A benevezők kérdéseikkel bátran fordulhatnak Fodor Zoltánhoz, a verseny erdélyi szakaszának szakmai koordinátorához a neumann@hargitahalo.ro e-mail címen.

A pályázatokat a következő címre kell beküldeni postán vagy személyesen:
Csík Terület Ifjúsági Tanácsa
Márton Áron utca 1/B/7
Csíkszereda 530211
Hargita megye
vagy elektronikusan a
neumann@hargitahalo.ro e-mail címre


A pályázat beküldésének a határideje: 2013. február 8., e-mailben pedig 2013. február 8. éjfélig.

Kozma István-Florin    CSTIT elnök

Dr. hc. Kovács Győző    Zsűri elnök

Fodor Zoltán       Szakmai koordinátor

 

 

 
HíreinkProgramajánló 
Eseménynaptár
« Mjus »
H K Sze Cs P Szo V
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789
 
 
Communitas
Támogatóink: